Τι ιδιαίτερο θα κάνετε για εμένα;

Στη δική μας εμπεριστατωμένη συζήτηση, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αισθητικές, τις λειτουργικές και όποιες ατέλειες σας απασχολούν.

Στην ίδια συζήτηση θα σας δείξουμε με βάση παρόμοιες θεραπευμένες περιπτώσεις ασθενών μας,  τις δυνατότητες μιας ολοκληρωμένης θεραπείας.  Στο επίκεντρο του ιατρείου μας είναι η θεραπεία ενηλίκων ασθενών.

Ελάτε,  να σας συμβουλεύσουμε!

Πως η Ορθοδοντική μπορεί να βοηθήσει;

  • Προσδίδει γοητευτικό χαμόγελο
  • Καλύτερη λειτουργία και υγεία των δοντιών
  • Αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση
  • Αυξάνει την ικανότητα στον καθαρισμό των δοντιών
  • Μακροχρόνια υγεία των δοντιών και ούλων
  • Οδηγεί τα μόνιμα δόντια σε περισσότερο σωστές θέσεις
  • Μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού από δόντια που προεξέχουν
  • Βοηθάει στη βελτιστοποίηση άλλων οδοντιατρικών θεραπειών

Τι θα γίνει αν δεν πραγματοποιηθεί η θεραπεία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μη πραγματοποίηση θεραπείας σημαίνει πως η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Αν υπάρχουν ειδικά προβλήματα που θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά, αυτά θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού

Σε τι ηλικία θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση του παιδιού μου;

Ιδανικά μια πρώτη αξιολόγηση μπορεί να γίνει στην ηλικία των 7 ετών. Φυσιολογικά αν υπάρχει οτιδήποτε που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, μπορούμε να το αξιολογήσουμε οποιαδήποτε στιγμή.

Θα χρειαστεί να βγάλω κάποιο δόντι;

Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα.  Γενικά, σήμερα, εξαγωγή δοντιών γίνεται μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο για την διόρθωση κάποιου προβλήματος.  Στο Αθηναϊκό Ορθοδοντικό Κέντρο, έχουμε μια ενδελεχή διαδικασία ώστε να προσδιορίσουμε αν η εξαγωγή θα είναι η κατάλληλη ενέργεια.

Πονάει κάποιος που φοράει «σιδεράκια»;

Η προσθήκη των σφιγκτήρων (σιδεράκια) δεν είναι μια επίπονη διαδικασία.  Παρόλα αυτά, χρειάζεται μια μικρή περίοδος προσαρμογής και ρύθμισης αυτών, ώστε η τοποθέτησή τους να χαρακτηρισθεί επιτυχής. Η όποια δυσφορία μπορεί ναπροκληθεί από την πίεση που θα δέχονται τα δόντια ώστε να πάρουν τη νέα τους θέση.  Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιο παυσίπονο.

Μπορεί το παιδί μου να διαλέξει διαφορετικό χρώμα για τα σιδεράκια του;

Φυσικά, πλέον τα σιδεράκια φοριούνται και με διαφορετικά χρώματα, που μπορεί να τα αλλάζει σε κάθε επίσκεψή του. Αυτό βοηθάει τη ψυχολογία του παιδιού και δίνει ένα περισσότερο trendy χαρακτήρα στην εμφάνισή του.

Τι γίνεται αφού τοποθετηθούν τα  «σιδεράκια»;

Όταν τοποθετηθούν τα σιδεράκια προγραμματίζουμε συναντήσεις κάθε 6 με 10 εβδομάδες, ώστε να ελέγχονται και να ρυθμίζονται.  Παράλληλα θα πρέπει να βλέπετε τακτικά τον οδοντίατρό σας για τα συνήθη check up των δοντιών σας.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εξαρτάται από το αντικείμενο της θεραπείας και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Επομένως μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως 2 χρόνια. Συνηθέστερο, στην ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία, είναι αυτή που διαρκεί από ένα έως δύο χρόνια τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια της θεραπείας είναι η τακτικότητα και η επιμέλεια στα προγραμματισμένα ραντεβού κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ποια είναι τα ρίσκα και οι περιορισμοί σε μια ορθοδοντική θεραπεία;

Όπως σε όλες τις ιατρικές και οδοντιατρικές περιπτώσεις, έτσι και στην ορθοδοντική θεραπεία υπάρχουν κίνδυνοι. Επιπλοκές υπάρχουν, αλλά, είναι σπάνιες και μικρής σημασίας.