ορθοδοντική για παιδιά

Η ορθοδοντική αγωγή στην παιδική ηλικία αποτελεί τον κανόνα για τη φυσιολογική και αρμονικά καθοδηγούμενη ανάπτυξη του στοματογναθικού συστήματος.

ορθοδοντική για παιδιά - babeΓια αυτό το λόγω η ορθοδοντική θεραπεία των παιδιών χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και εμπειρίας.

Η κατάλληλη ηλικία για να κάνει το παιδί σας την πρώτη του επίσκεψη στον ορθοδοντικό θεωρείται η ηλικία των 7 – 8 ετών. Αν όμως υπάρχουν σοβαρές γναθικές δυσαρμονίες θα ήταν προτιμότερο αυτή η επίσκεψη να γίνει νωρίτερα.

Μια έγκαιρη αρχική εξέταση και ένας τακτικός έλεγχος θα μπορούσαν να συμβάλλουν καθοριστικά, στο να ορίσουμε την καταλληλότερη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η ορθοδοντική θεραπεία του παιδιού μας αξιολογώντας παράγοντες, όπως η ηλικία, η ανάπτυξη του παιδιού και η αλλαγή των δοντιών. Σημαντικά δεδομένα ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τυχόν αποκλίσεις.

 

Πότε πρέπει το παιδί μου να επισκεφθεί τον ορθοδοντικό?

  • Μετά από σύσταση του οδοντιάτρου
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια δυσαρμονία στην οδοντοστοιχία του παιδιού σας
  • Για τη πρώτη αξιολόγηση από τον ορθοδοντικό στην ηλικία των 7 – 8 ετών

ορθοδοντικός για παιδιάΗ Ορθοδοντική ασχολείται τόσο με τη διόρθωση των σκελετικών δυσαρμονιών των δοντιών, (μέσω μηχανισμών, σιδεράκια) όσο και με μικροχειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικότητας των γνάθων και του προσώπου καθώς και με τη χρήση βοηθητικών μηχανισμών όπως (οι αθλητικοί νάρθηκες) για γυμναστικές δραστηριότητες για την προστασία της οδοντοστοιχίας.

Όλες αυτές οι εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις εφαρμόζονται στα παιδιά μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

 

ορθοδοντική - ορθοδοντικός για παιδιά

Αν έχετε ερωτήσεις ή απορίες συζητήστε της μαζί μας ή απλά τηλεφωνήστε μας, θα είμαστε στην διάθεσή σας να σας απαντήσουμε και να σας συμβουλεύσουμε.